keskiviikko 12. elokuuta 2009

Digilähetykset katseltavissa 73-vuotiaalla TV:llä

Lähde:
fin.afterdawn.com

Digitaalisten televisiolähetysten alkaessa ilmassa oli huoli siitä, ettei talouden nykyinen televisio pystyisi näyttämään digilähetyksiä lainkaan. Todistaakseen kyseisen huolen turhaksi Britanniassa digisiirtymää valvova Digital UK avasi kilpailun, jossa etsitään digilähetysten katseluun pystyviä vanhoja televisioita.

Tällä hetkellä vanhin digilähetyksiä näyttävä televisio on Jeffrey Borinskyn hallussa, ja kyseinen televisio on vuonna 1936 markkinoille tullut Marconiphone. Kyseisen television ominaisuudet ovat nykymittapuulla todella vaatimattomat, sillä televisiossa on ainoastaan mustavalkokuvaa näyttävä 12 tuuman kuvaputki, äänenvoimakkuuden säädin ja kirkkauden säätömahdollisuus. Kyseinen televisio ei sisällä esim. kanavanäppäimiä, koska sen julkaisun aikaan Britanniassa toimi ainoastaan yksi TV-kanava, joten kanavan vaihtamisesta ei olisi tuolloin ollut hyötyä.

Digilähetysten katselua laitteen vajavaiset ominaisuudet eivät kuitenkaan estä, sillä Aurora-adapterin avulla digiboksin saa liitettyä televisioon ilman suurempia ongelmia ja kanavan vaihtaminen onnistuu kätevästi digiboksin kaukosäätimellä.

Säännölliseen television katseluun Marconiphone ei kuitenkaan ole paras mahdollinen televisio, sillä se tarvitsee säännöllisiä huoltotoimenpiteitä toimiakseen, jonka lisäksi Borinsky katsoo sen avulla ohjelmia ainoastaan kahden tunnin verran kerrallaan, jotta televisio ei kulu liikaa. Borinsky katsoo Marconiphonella pääsääntöisesti 1930- ja 1940-luvuilla kuvattuja filmejä, joiden avulla hän voi samaistua kyseisen aikakauden katseluelämyksiin.

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/18560.cfm

Ei kommentteja: