lauantai 15. elokuuta 2009

Jukka


perjantai 14. elokuuta 2009

Kuvia ja ditsital arts


At the moment I am entering my final year in Oulu University of Applied Sciences Business and Information Management, majoring in Digital Media.

http://www.perttumurto.com/

Mirka Suikkanen


mirkasuikkanen.com
Ihan hieno saitti ja hyvää kynänjälkeä. Respect. 

Äkkiä katottuna ihan ok, mutta...

Henri Gröger

http://www.96.fi/

Kelpo materiaalia tosin. Ehkä.

Hot rod hooligans






Brand new

Brand New is a division of UnderConsideration, and it happens to be our most popular division of all the divisions. Its sole purpose is to chronicle and provide opinions on corporate and brand identity work, focusing mostly on identity design and a modest amount of packaging. We cover redesigns and new designs. Nothing more, nothing less, what you see is what you get.

Ameriikan Jimin valokuvia


Hapate design

http://hapatedesign.org/ill.html

Four eyes design

http://www.foureyes.fi/

Momentary Lapse of Reasoning

http://markoteras.com/

torstai 13. elokuuta 2009

Sakarias Lehtomäen WWW-päiväkirja

WWW-päiväkirjassaan Internet-vaikuttaja Sakarias Lehtomäki ottaa kantaa maailman asioihin.

http://sakarias.vuodatus.net/

Microsoft ei hylkää IE6-selainta

Lähde:
mikropc.net

Viime aikoina yhä useampi suomalainenkin web-palveluiden tarjoaja on päätynyt siihen, että uusia avattavia web-sivustoja ei enää tehdä ja testata täysin IE6-yhteensopiviksi.

Internet Explorer -selaimen 6-versio aiheuttaa kohtuuttoman paljon ylimääräistä työtä ja siten kustannuksia web-palveluiden kehittäjille ja ylläpitäjille. Vaikka kahdeksan vuotta sitten julkaistun IE6:n osuus on tasaisesti laskussa, sen siivu globaalista selainliikenteestä on yhä parisenkymmentä prosenttia.

IE6:tta käytetään varsin yleisesti esimerkiksi suurissa yrityksissä, joissa se on niitattu osaksi yrityksen omia räätälöityjä ratkaisuja.

Vaikka moni toivoisi, että Internet Explorer 6:sta päästäisiin kokonaan eroon paljon nykyistä nopeammalla tahdilla, Microsoftilta ei ole luvassa nopeutettua kuoliniskua. Toki Microsoft on erittäin aktiivisesti yrittänyt saada käyttäjiä päivittämään selaimensa aiemmin 7-ja nykyään 8-versioon .

Dean Hachamovitch kirjoittaa virallisessa IE-blogissa, että Microsoft ei hylkää IE6:n käyttäjiä. IE6-tue lopettaminen ei nykyisestä keskustelusta ja vaatimuksista huolimatta tule nyt kyseeseenkään. Microsoft on yksinkertaisesti sitoutuneet tukemaan sitä osana windowsia.

Koska IE6 tuli osana Windows XP -käyttöjärjestelmää, Microsoft tukee sitä kuten muutenkin Windows XP:tä. IE6-tuki ei käytännössä lopu siis vielä useampaan vuoteen. IE6-ongelman poistuminen riippuu siis nyt pitkälti siitä, että käyttäjät vihdoin vaihtavat tuoreempaan IE:hen - tai sitten aivan toisiin selaimiin.

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Digilähetykset katseltavissa 73-vuotiaalla TV:llä

Lähde:
fin.afterdawn.com

Digitaalisten televisiolähetysten alkaessa ilmassa oli huoli siitä, ettei talouden nykyinen televisio pystyisi näyttämään digilähetyksiä lainkaan. Todistaakseen kyseisen huolen turhaksi Britanniassa digisiirtymää valvova Digital UK avasi kilpailun, jossa etsitään digilähetysten katseluun pystyviä vanhoja televisioita.

Tällä hetkellä vanhin digilähetyksiä näyttävä televisio on Jeffrey Borinskyn hallussa, ja kyseinen televisio on vuonna 1936 markkinoille tullut Marconiphone. Kyseisen television ominaisuudet ovat nykymittapuulla todella vaatimattomat, sillä televisiossa on ainoastaan mustavalkokuvaa näyttävä 12 tuuman kuvaputki, äänenvoimakkuuden säädin ja kirkkauden säätömahdollisuus. Kyseinen televisio ei sisällä esim. kanavanäppäimiä, koska sen julkaisun aikaan Britanniassa toimi ainoastaan yksi TV-kanava, joten kanavan vaihtamisesta ei olisi tuolloin ollut hyötyä.

Digilähetysten katselua laitteen vajavaiset ominaisuudet eivät kuitenkaan estä, sillä Aurora-adapterin avulla digiboksin saa liitettyä televisioon ilman suurempia ongelmia ja kanavan vaihtaminen onnistuu kätevästi digiboksin kaukosäätimellä.

Säännölliseen television katseluun Marconiphone ei kuitenkaan ole paras mahdollinen televisio, sillä se tarvitsee säännöllisiä huoltotoimenpiteitä toimiakseen, jonka lisäksi Borinsky katsoo sen avulla ohjelmia ainoastaan kahden tunnin verran kerrallaan, jotta televisio ei kulu liikaa. Borinsky katsoo Marconiphonella pääsääntöisesti 1930- ja 1940-luvuilla kuvattuja filmejä, joiden avulla hän voi samaistua kyseisen aikakauden katseluelämyksiin.

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/18560.cfm

tiistai 11. elokuuta 2009

Caps lock hki

www.capslockhelsinki.fi/

Pirteää otetta juttuihin.

Ilmainen on uusi kallis

http://www.marmai.fi/blogit/vassinen/article315815.ece

Macit pc:itä nopeampia nettikäytössä

Lähde:
Tietoviikko.fi

Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmällä varustetut pc-koneet ovat Applen Mac-koneita hitaampia netissä, kertoo Daily Tech -nettisivusto.

Ohjelmistojen suorituskykytesteihin erikoistuneen FutureMarkin mukaan Applen koneet suoriutuivat keskimäärin viidestä kymmeneen prosenttia Windows-koneita nopeammin Peacekeeper-testiohjelmalla tehdyistä testeistä.

Mittauksessa käytettiin molemmilla alustoilla toimivia selaimia, Applen omaa Safaria, Mozillan Firefoxia ja Opera Softwaren Operaa.

”Uskomme nopeuseron johtuvan OS X -käyttöjärjestelmän väliohjelmistoista [middleware], jotka ovat enemmän tehostettuja”, sanoo FutureMarkin johtaja Oliver Baltuch.

Testi suoritettiin toisiaan vastaavilla laitteistokokoonpanoilla avaamalla muun muassa YouTube-, Facebook- ja Meebo-sivustoja.

Baltuchin mukaan Windows 7 tuo jonkin verran lisänopeutta sivulatauksiin Vistaan verrattuna.

Tehokkaampi hakukone yrityskaupalla

Lähde:
Digitoday.fi

Yhteisöpalvelu Facebookin sisältöä voi nyt etsiä sanahaulla. Kirjoittamalla sanan sivun oikeassa yläkulmassa sijaitsevaan hakukenttään, saa tuloksena listan sanan sisältävistä henkilöiden nimistä, tilapäivityksistä, tapahtumista, ryhmistä sekä muusta aineistosta viimeisen 30 päivän ajalta.

Facebookilla on yli 250 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää. Palvelulla on silti haasteena muuttaa valtava käyttäjämäärä rahaksi.

Lisäksi Facebook ei ole onnistunut muuttumaan samanlaiseksi pikaviestimeksi kuin sen kilpailija Twitter, jonka kautta voi usein löytää tietoa tuoreista tapahtumista lähes reaaliaikaisesti. Facebook yritti ostaa Twitterin viime marraskuussa, mutta yritys kariutui.

Facebookin tuore FriendFeed-ostos saattaa olla yhtiön yritys paikata aukkoja. FriendFeedin tavoitteena on koota käyttäjien muihin yhteisöpalveluihin, esimerkiksi Twitteriin tai Flickriin tuotetut sisällöt yhteen paikkaan. Friendfeed ei siis itsessään sisällä esimerkiksi valokuvakansioita, vaan käyttäjät voivat helposti linkittää sinne muualle verkossa tallennettua sisältöä.

The Wall Street Journal -sanomalehden mukaan Facebook maksoi FriendFeedistä lähes 50 miljoonaa dollaria, osittain käteisenä, osittain osakkeina.

maanantai 10. elokuuta 2009

12 minuuttia

Lähde:
Mikropc.net

Britanniassa käytössä oleva biometrinen tunnistekortti murtuu kloonattavaksi 12 minuutissa Nokia-puhelimen ja kannettavan tietokoneen avulla.

Hakkeri Adam Laurie esitteli kortin kloonaamista Daily Mail -lehdelle . Kloonaamisen yhteydessä Laurie myös muokkasi kortin sisältämiä tietoja antamalla uuden kortin haltijalle oikeudet sosiaalietuuksiin.

Brittien käyttämä henkilökortti sisältää painetun tekstitiedon lisäksi rfid-sirun, joka puolestaan voi sisältää erilaisia tietoja käyttäjästä kuten pituuden, sormenjäljen ja kasvokuvan.

Käytännössä Laurie luki kortin pinnasta salauksen purkamiseen tarvittavan numerorimpsun, skannasi kortin tavallisella Nokia-puhelimella, jossa on Near Field Communication -ominaisuus ja sovellus rfid-sirujen skannaamiseen.

Sen jälkeen hakkeri teki saman toisinpäin eli kirjoitti tiedot puhtaalle kortille. Sellaiseksi sopi tyhjä Lontoon julkisen liikenteen rfid-kortti. Kaikki käytetyt välineet olivat tavallisia kaupasta ostettavia laitteita.

Cash for clunkers

Lähde:
Tekniikka & talous
7.8.2009

Yhdysvaltain ”cash for clunkers” -ohjelma on saanut toivottua lisärahoitusta, kertoo Financial Times. Yhdysvaltain Senaatti hyväksyi torstaina ohjelmaan kaksi miljardia dollaria lisää äänin 60-37.

Presidentti Barack Obama totesi, että valkoisen talon ja teollisuuden painostuksen alla päätöksensä tehnyt Senaatti äänesti kaksijakoisesti.

Lisärahoitus riittää noin 500 000 autoon.

”Nyt useammalla kuluttajalla on mahdollisuus ostaa uudempi, polttoainetehokkaampi auto. Samalla Yhdysvaltain talous saa paljon kaivattua tukea”, presidentti Obama sanoi Financial Timesin mukaan.

Rotiskojenvaihto-ohjelma on saanut suuren suosion Yhdysvalloissa. Se tarjoaa ostajalle mahdollisuuden jopa 4 500 dollarin hyvitykseen, kun vaihtaa vanhan auton uuteen tietyin ehdoin. Alun perin ohjelmaan suunnattu miljardin dollarin rahoitus loppui nopeasti, ja autovalmistajat ovat raportoineet piristyneitä myyntilukuja. Ohjelma päättyy, kun varat loppuvat tai viimeistään 1. marraskuuta.

- - -

Aika "nerokas" laki. Koneista pitää laskea öljyt ja kaataa glykoli-hiekkasotkua tilalle ja huudattaa kone jumiin.

http://www.youtube.com/watch?v=X0IcIxhd8ks&feature=related