torstai 13. elokuuta 2009

Microsoft ei hylkää IE6-selainta

Lähde:
mikropc.net

Viime aikoina yhä useampi suomalainenkin web-palveluiden tarjoaja on päätynyt siihen, että uusia avattavia web-sivustoja ei enää tehdä ja testata täysin IE6-yhteensopiviksi.

Internet Explorer -selaimen 6-versio aiheuttaa kohtuuttoman paljon ylimääräistä työtä ja siten kustannuksia web-palveluiden kehittäjille ja ylläpitäjille. Vaikka kahdeksan vuotta sitten julkaistun IE6:n osuus on tasaisesti laskussa, sen siivu globaalista selainliikenteestä on yhä parisenkymmentä prosenttia.

IE6:tta käytetään varsin yleisesti esimerkiksi suurissa yrityksissä, joissa se on niitattu osaksi yrityksen omia räätälöityjä ratkaisuja.

Vaikka moni toivoisi, että Internet Explorer 6:sta päästäisiin kokonaan eroon paljon nykyistä nopeammalla tahdilla, Microsoftilta ei ole luvassa nopeutettua kuoliniskua. Toki Microsoft on erittäin aktiivisesti yrittänyt saada käyttäjiä päivittämään selaimensa aiemmin 7-ja nykyään 8-versioon .

Dean Hachamovitch kirjoittaa virallisessa IE-blogissa, että Microsoft ei hylkää IE6:n käyttäjiä. IE6-tue lopettaminen ei nykyisestä keskustelusta ja vaatimuksista huolimatta tule nyt kyseeseenkään. Microsoft on yksinkertaisesti sitoutuneet tukemaan sitä osana windowsia.

Koska IE6 tuli osana Windows XP -käyttöjärjestelmää, Microsoft tukee sitä kuten muutenkin Windows XP:tä. IE6-tuki ei käytännössä lopu siis vielä useampaan vuoteen. IE6-ongelman poistuminen riippuu siis nyt pitkälti siitä, että käyttäjät vihdoin vaihtavat tuoreempaan IE:hen - tai sitten aivan toisiin selaimiin.

Ei kommentteja: